Over

Meteo Tweede Exloërmond is opgericht in januari 2014.

Tweede Exloërmond

Het weerstation is gevestigd in Tweede Exloërmond (2e Exloërmond). Het is een dorpje in de provincie Drenthe en maakt deel uit van de gemeente Borger-Odoorn.

Gemeenteapen

Het gemeentewapen

In 2006 had het dorp 2427 inwoners. Omdat Tweede Exloërmond maar een klein dorp is, heeft het relatief weinig voorzieningen, maar scholen, een supermarkt met ambachtelijke slagerij, postagentschap, pompstation en horecagelegenheden, alsmede een sporthal, zijn wel aanwezig.


Apparatuur

Meteo Tweede Exloërmond maakt gebruik van een Oregon scientific WMR200 UV weerstation. Overdag wordt er tevens gebruik gemaakt van een webcam (Foscam FI8910E-B) die gericht is op het noorden.

WeerstationWebcamNoorden

Het weerstation heeft draadloze sensoren die onder andere de windrichting en -snelheid, de temperatuur en vochtigheid de hele dag doorgeven aan de console. De console geeft de gegevens door aan een Asus Eee Box B202 mini pc, die de data met onder andere het softwareprogramma Cumulus verzamelt en dan uploadt naar verschillende weerwebsites zoals Het Weer Actueel, Weather underground en natuurlijk onze eigen weersite! Ook worden er gegevens gedownload van websites waar wij de gegevens aanleveren om onze websites zo actueel en uitgebreid mogelijk van informatie te voorzien.

weer

Status


Doneren

Een weerstation zoals Meteo Tweede Exloërmond met al zijn apparatuur in de ‘lucht’ houden brengt best wat kosten met zich mee. Waardeert u onze site en wilt u ons steunen om een deel van de gemaakte kosten te dekken, dan kan dat via Paypal. Wij willen u bij voorbaat hiervoor hartelijk danken. Voor het doen van een donatie kunt u gebruik maken van de onderstaande knop.


Gadget

Er is een gadget voor de sidebar (Windows) beschikbaar, waarmee u het beeld van de webcam van Meteo Tweede Exloërmond kunt bekijken. Klik hier om de gadget te downloaden. Installeer de gadget en klik op Instellingen (rechts van de gadget bij mouse-over) om de instellingen van de gadget te veranderen. Voer het volgende adres in bij Webcam Image URL: http://meteoexloermond.nl/cam/out.jpg. Vul bij Reload interval in seconds het gewenste interval in. U kunt nu het beeld van de Meteo Tweede Exloërmond webcam op uw bureaublad zien. Heeft u nog problemen? Neem dan contact op via de contactknop boven in de menubalk van de site.


Disclaimer

Meteo Tweede Exloërmond stelt zich niet aansprakelijk voor (de gevolgen van) onjuiste of verouderde informatie die kan worden verkregen via de website van Meteo Tweede Exloërmond.

Slagerij Drent